ViPR

Tapasztalja meg az edzés újszerű formáját! Pulzusemelés, erősítés és kalóriaégetés egyben. A különböző súlyokban (4, 6, 8, 10, 12 kg) létező ViPR név egy mozaikszó: a vitalitás (Vitality), a  teljesítmény (Performance) és az újrakondicionálás (Recondicioning) szavakat egyesíti. Ez, a teljes testet megmozgató edzéstípus súllyal mozgat, így növeli az erőt, a fittséget, a mobilitást és az állóképességet. A gyakorlatok eredményességét az adja, hogy a teljes testet egy egységként kezeli. Az összekapcsolt mozgások súllyal nehezítve még hatékonyabbak.

A VIPR lényege a szabad mozgás, vagyis a nem meghatározott útvonalon történő gyakorlatok alkalmazása. Michol Dalcourt az eszköz feltalálóját a mezőgazdaságban dolgozó fiatalok inspirálták, akik a mindennapi munkájuk révén erősebbé váltak, mint a „csak” sportoló társaik. Olyan eszközt szeretett volna alkotni, amely segítségével még hatékonyabb edzéseket lehet összeállítani. Az edzőtermekben a legtöbb gyakorlat nem a mindennapi teendőinkre készít fel. Napi mozgásaink során tárgyakat emelünk, egyik helyről a másikra húzunk át dolgokat vagy elfordulunk, hogy elérjünk valamit. A hétköznapokban nem léteznek izolált gyakorlatok. A testünknek azonban meg kell tanulnia megfelelő sorrendben bekapcsolnia az izmokat, így egyes izolált gyakorlatok elengedhetetlenek a tanulás folyamatában.

A ViPR mozgásanyaga határtalan, minden fittségi szinten lehet kihívást találni. A gyakorlatok lehetnek cipelőek, tolóak, húzóak, emelőek, dobóak, forgatóak vagy gurítóak. Az eszközt lehet beltéren és kültéren is használni. Az edzés bármely részébe (bemelegítés, mobilizás, erősítés stb.) beilleszthető. A ViPR-rel fokozható a mobilitás, az ügyesség, fejleszthető az egyensúlyérzék, a koordináció, és növelhető a stabilitás, az erő és a teljesítőképesség is.

Kiegészítő edzésként alkalmazzuk, például heti harmadik edzésként. Próbálja ki a ViPR-élményt!

vipr

Az Idol Studio Speedfitness kiegészítő edzésként alkalmazza (pl. 3. edzésként a héten, ami egy órát vesz igénybe), ám Speedfitness edzéseinket is kombináljuk az eszközzel.

Próbáld ki a ViPR élményét nálunk!

Az Idolfitnessről

Várunk letisztult és egyben komfortos Stúdiónkba a 12. kerületben a MOM Parknál és 6. kerületben Andrássy út 5 szám alatt! Szinte megrögzötten személyre szabjuk a szolgáltatásunkat érkezz párosan vagy páratlanul. Két edzőgéppel állunk rendelkezésedre, így ha motivációt érzel valakivel együtt edzeni, akkor ezt jelezd felénk nagy lendülettel!

Legutóbbi blogbejegyzéseink
KAPCSOLAT
 • info@idolfitness.hu
 • Studió MOM:
  Budapest 12. ker., Dolgos u. 2. (II. épület / 2. em. 9.)
  • + 36 30 606 6170

  • Studió Andrássy:
   Budapest 6. ker., Andrássy út 5, 3.emelet 7 es ajtó
  • +36 30 677 2218