Te milyen helyre jársz edzeni?

Múlt héten megjelent egy cikk rólunk a Flyerz Magazinban, kedves Haranghy Orsi szerintem hiteleset alkotott a Speedfitness edzés után! 🙂

Bicskei Izabella, Czinege Anna, Idol Studio Speedfitness                 Szerinted? http://www.flyerz.hu/felejtsd-el-a-tobboras-izzadast-speed-fitness-a-mom-parknal/

Tetszett ahogyan fogalmazott, átjött neki, hogy mit képviselünk, képviselek. Ez fontos. Köszönöm! 🙂

A cikk elolvasása után néhány gondolatmenetén lovagolnék tovább, hogy kapjatok pontosabb információt a Stúdiókról, edzésekről.

Személy szerint szeretem a nagy fitnesstermek hangulatát, ahol sok ember mozdul, ott megmozdulnak az energiák…. 

Na tessék. Itt volt egy ember, akinek jól  kellett eladnom az edzéstípusomat! 🙂 A Stúdió lakások zöménél, ahol a Speedfitness edzések történnek, a vendég a személyre szabottságot, intimitást, komfortos környezetet, nyugalmat kapja meg. Nincs nagy nyüzsgés, nem nézegetik az emberek annyira egymást ( mindenkin fekete edzőruha, egyenruha van), csupán teszik a dolgukat. Edzenek a személyi edzőjükkel! Az Idol Studio-ban szeretem azt, hogy nagyon világos. Üdít, feltölt, komfortos így a környezet. Az ember máris jobban érzi magát. Egyébként ez szerintem mindenkinek tetszik! 🙂 Jó a hangulat, megmozdítjuk az embereket, így az energia is áramlik 🙂 A visszajelzések ezt mondják.

Magyarországon ez a stílus jött be: egy kisebb lakásnyi területen folynak az edzések. A környezet a tulajdonos ízlését tükrözik, azonban sok helyen a letisztult, minimál berendezés köszön vissza, ahogyan azt  anno a Speedfitness gép terjesztői olyan jól megálmodták. Szerintem a mai felgyorsult és zsúfolt világban szeretjük azt , ha akad egy fél óra, amit hatékonyan tölthetünk el, mind ezt a testünknek szentelve! Így van ez Magyarországon.  Azért emelem ezt ki, mert pl. Londonban a mobil megoldás vált be, ahol házhoz megy a személyi edződ egy praktikus bőrönddel, amiben a gép és a hozzá tartozó eszközök vannak. Németországban pedig  nagyobb helyen, 4-5 gép is van egymás mellett.

Tehát: viszonylag kis helyiség, komfortos környezet,  jól felszerelt kiegészítő edzéseszközök és minden adott a felfrissüléshez. Le tudsz tusolni, valamint edzés előtt izotóniás ital, utána pedig fehérje turmix vár rád. Az Idol Studioban mindent kapsz, ami az edzéshez szükséges. Mindent! 🙂 Ilyen helyre is járhatsz edzeni.

Néhány éve szinte minden harmadik utcasarkon speedfitness stúdióba botlottunk, ekkor kerültek be a gépek Magyarországra. A trend első hullámainak elcsitulásával a több mint 400 szalonból kb. száz maradt a piacon, jelezve, hogy igenis van létjogosultsága a speedfitness technológiának a testformálás világában. Az első nagy merítésből a jelek szerint azok a helyek maradtak fent, ahol a szakmai tudás és a vendégekre való odafigyelés sem hiányzik.

Ez így igaz. A szakmai tudással, odafigyeléssel, a vendéged és a stúdiód törődésével, a folyamatos megújulással életben tudod tartani magad. Rengeteg dologgal így van ez, itt sincs másképp. Mivel kis helyekről van szó, így ha bármi van, nem stimmel valami, rossz arc a főnök vagy az edző, egyből látszik, rontja a *boltot*.  Bár a több 100 stúdió bezárásának biztosan több oka van, de ha pár alappillért megerősítünk, akkor az esetleges problémák elenyésznek. Ha betérsz manapság egy Speedfitness stúdióba, az értelemszerűen a maradék 100-ban van benne 🙂 Több éves munka és tapasztalat lehet mögöttük. Azonban mindenkinél a bizalom vagy épp az első benyomás dönt. Tetszik vagy nem. Hiteles volt az egész vagy nem. Ennyi. Általában az első árammal történő találkozás is így zajlik. Valakit vagy megérintett, vagy nem 🙂 Szerintem törekedj arra, hogy találd meg a neked megfelelő helyet! A munkahelyedhez vagy ahhoz a helyhez keress közel stúdiót, ahol mozogsz. Mivel az edzésidő rövid, így az odavezető út se legyen hosszú, spórolj az idővel, tudod! 🙂

Tehát: keresd meg a hozzád legközelebb álló Speedfitness-t, jelentkezz be egy próba edzésre, mérd fel a közeget és ha halvány gondolatod is van afelé, hogy vissza mész, akkor jelentkezz be újra! 🙂

 

Ez az edzésforma valójában 3 szereplős: Te, a személyi edző és a gép.

Nagyon jó megközelítés! Így a pontos. Kellesz te mindenféle akaraterőddel és a céljaiddal! Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, akkor rád nézek, mint egy szabó és elmondom, hogy itt és ott meg amott hogyan lehetne jobb, lennél arányosabb, gondtalanabb 🙂 Mindenkinek a testtartásán javítani kell, ez lesz az első teszt, feladat. Olyan emberrel még nem találkoztam, akinek nem kellett volna ezen a területen csiszolni. Tehát én,  a személyi edző veled szemben fogok állni és vizitelni! :)Közösen meggyőződünk majd arról, hogy min kell változtatnod a testtartásoddal kapcsolatban, hogyan mozogj, végezd a gyakorlatokat…

Ahhoz, hogy az edzés valóban hatékony legyen, a speedfitness edző az elejétől a végéig diktálja az iramot, felügyel minden mozdulatot, testtartást, és persze odafigyel, hogy mennyit bírunk még.

IMG_3111Azért vagyunk személyi edzők, hogy felügyelet alatt eddz. Veled vagyunk, javítunk! Imádom a hibajavítás szót! 🙂 Ezt biztosan észre veszed majd az edzések alatt. Állandó hibajavítás! Jegyezd meg, mert ezt megkapod. Mániám ez a dolog, nem is tudnám enélkül elképzelni az edzéstartást. Az Idol edzői ezt a vonalat követik, nincs mese. Érted vagyunk és a hibáidért, melynek csiszolásával fejlődsz!  A Speedfitness gép a harmadig tag az edzésben. Ha nem lenne, a 20 perces időt nem tudnád annyira hatékonyan kihasználni. Azért emelem ki ezt a szót, mert itt az időre is értem és a minőségi munkára, amit a testeddel végzel. Amint írtam a bejegyzés kezdetén, a felgyorsult világ embere nem teheti meg, hogy ne hasznosan töltse el az idejét. Főleg ha vezető vagy, vagy fontosabb beosztásban dolgozol és kevés időd van, de ezeket a munkaköröket mellőzve, egy anyukának mennyi ideje van órákat lazulni a konditermekben….? Háááát 🙂 Nem sok. Maradjunk ennyiben. Ha éppen nagyobbak a gyerekek és apuka vagy, ide-oda  különórára kell vinni a gyereket, egy 20′-es edzés pont beleillene a napba.

A gép stimulálja az izmaidat, hatékonyan. Kizárja a csalás lehetőségét, mert ha azt szeretném, hogy főleg a farizmodat használd egy mozdulat kivitelezésében, akkor a gép segít neked abban, hogy azt mozgasd. Egy idő után már az edző játszik  az árammal, a terheléssel, mikor mit szeretne rajtad fejleszteni, annak arányában emeli az intenzitásokat testrészenként.  A fejlődés érdekében, hogy el ne kényelmesedj abban hogy állandóan rád figyelünk, bevetünk  *száraz* edzéseket gépmentesen, hogy az idegrendszered újra friss ingereket kapjon. Változatos edzések várnak rád az Idol-ban, mind ezt állandó felüdüléssel egybekötve! 🙂 Ne felejtsd el, a csúcs gép teljes neve: miha bodytec!

Összegezve:

Te, egy lakás, igényes komfortos környezet, a személyi edződ a szakszerűségével, miha bodytec Speedfitness gép, edző ruha, izotóniás ital, állapotfelmérés, edzés mindenféle eszközzel 20′ alatt amire nem is gondolnál, izzadás, megfelelő terhelés, fáradás, fehérje turmix, zuhanyzás, törököző, felfrissüléshez szükséges kellékek. Viszont látásra!

Most újra kérdezem:

Te milyen helyre jársz edzeni? 🙂

a 12. kerületben, a MOM parknál.
1126 Budapest, Dolgos utca 2.
+36/30-606-61-70