Procedos

A Procedos Training 

A Procedos Training svéd kitalálója szerint az életben nincs két egyforma mozdukatunk. A speciális szőnyeg segítségével végzett változatos, funkcionális és háromdimenziós mozgásforma az elmozdulásaink irányait és intenzitását követi.
 
A mozgásszegény életmód és a túl sok ülés következtében teljesen beszűkül az ízületek mozgástartománya, a hát púpossá válik, a nyak előre mozdul, a vállöv beszükül, a testtartásunk megváltozik. A háromdimenziós fejlesztésben, az ízületek mobilizálásában és stabilizálásában az egyszerűnek tűnő eszköz, a Procedos szőnyeg segíthet, mert rajta 360 fokban mozgatható a test, megmutatja, milyen irányba vezessük a test egyes részeit.
Ahhoz, hogy egy sérülés után úgy mozogjunk, ahogy előtte, kényszerítő gyakorlatokat is kell végezni, cél, hogy minél több irányba fejlesszük a sérült ízületet. A Procedos jól használható az élsportban, ahol a fokozott erőkifejtés miatt is arra van szükség, hogy több irányból terheljük az ízületet.
Hason fekvésben a hátizmokat, és akár a hasizmokat is lehet erősíteni a matrac segítségével. Komplex mozdulatokat lehet végezni, így erősít és dinamikusan nyújt is egyben, ha pedig ugrálunk, kardiós mozgást végzünk.