TRX

Totalbody Resistance Exercise

Mi az a TRX?

A TRX egy mozaik szó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise). A felfüggesztéses edzés jellemzője, hogy a felhasználó kezét vagy lábát egy felfüggesztési pont tartja, miközben a másik végtaggal a talajon támaszkodik.

Ellenállásként a saját testsúlyt használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. Ezáltal gyakorlatok százainak elvégzését teszi lehetővé. Alkalmazható bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni.

Célja: kiegyensúlyozott, stabil, és terhelhető teljes izomzat létrehozása.

Világszerte és Magyarországon is nagyon kedvelt eszköz, ma már szinte nincs olyan terem, ahol ne lógna a plafonról. A teljes testtel végzett, ellenállásos edzés megtanít, hogyan használjuk a testünket. A gyakorlatok kivitelezésekor a saját testsúlyunkra vagyunk utalva. Szakképzett edzőink rehabilitációnál, gerinctornánál is hatékonyan alkalmazzák ezt az eszközt.

Mindenkinek ajánlott!

TRX Rip

A szintén közkedvelt eszköz, a TRX Rip Trainer egy 1,2 m hosszú, 1,8 kg súlyú vasrúd, amelynek egyik végéhez rugalmas ellenállás (gumikötél) csatlakozik, amely szimmetrikus terhelést nyújt.  Állandó kihívást jelent az egyensúly megtartása, így optimális az izomépítés. Az emberi test egyik oldala mindig  erősebb, a RIP trainerrel nagyon jól lehet korrigálni az egyenlőtlenségeket.

Teljes testes edzésre alkalmas, a rehabilitációtól az élsportig