ViPR

Pulzusemelés, erősítés és kalóriaégetés egyben.

Tapasztalja meg az edzés újszerű formáját! Pulzusemelés, erősítés és kalóriaégetés egyben. A különböző súlyokban (4, 6, 8, 10, 12 kg) létező ViPR név egy mozaikszó: a vitalitás (Vitality), a  teljesítmény (Performance) és az újrakondicionálás (Recondicioning) szavakat egyesíti. Ez, a teljes testet megmozgató edzéstípus súllyal mozgat, így növeli az erőt, a fittséget, a mobilitást és az állóképességet. A gyakorlatok eredményességét az adja, hogy a teljes testet egy egységként kezeli. Az összekapcsolt mozgások súllyal nehezítve még hatékonyabbak.

A VIPR lényege a szabad mozgás, vagyis a nem meghatározott útvonalon történő gyakorlatok alkalmazása. Michol Dalcourt az eszköz feltalálóját a mezőgazdaságban dolgozó fiatalok inspirálták, akik a mindennapi munkájuk révén erősebbé váltak, mint a „csak” sportoló társaik. Olyan eszközt szeretett volna alkotni, amely segítségével még hatékonyabb edzéseket lehet összeállítani. 

Az edzőtermekben a legtöbb gyakorlat nem a mindennapi teendőinkre készít fel. Napi mozgásaink során tárgyakat emelünk, egyik helyről a másikra húzunk át dolgokat vagy elfordulunk, hogy elérjünk valamit. A hétköznapokban nem léteznek izolált gyakorlatok. A testünknek azonban meg kell tanulnia megfelelő sorrendben bekapcsolnia az izmokat, így egyes izolált gyakorlatok elengedhetetlenek a tanulás folyamatában.

A ViPR mozgásanyaga határtalan, minden fittségi szinten lehet kihívást találni. A gyakorlatok lehetnek cipelőek, tolóak, húzóak, emelőek, dobóak, forgatóak vagy gurítóak. Az eszközt lehet beltéren és kültéren is használni. Az edzés bármely részébe (bemelegítés, mobilizás, erősítés stb.) beilleszthető. A ViPR-rel fokozható a mobilitás, az ügyesség, fejleszthető az egyensúlyérzék, a koordináció, és növelhető a stabilitás, az erő és a teljesítőképesség is.

Az Idol Studio kiegészítő edzésként alkalmazza (pl. 3. edzésként a héten, ami egy órát vesz igénybe), ám x-BODY edzéseinket is kombináljuk az eszközzel.

Próbáldki a ViPR élményt nálunk!